söndag 10 maj 2015

Slutade och börjar med en paj

Varför inte omstart med en paj. Rabarberpaj med morfarsrabarber. Stannade hos mormor och morfar efter jobbet och snodde några. Stannande och njöt av tystnaden och magnolian en stund och tog sats. Hemma väntade sjuka barn och trött man, så paj till kvällsmat blev succé.

Recept med "hemlig" ingrediens, väl värt att testa.


Ingredienser:
500-800 g rabarber i mindre bitar
150 g smör
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn (hade inga men funka lika fint)
2-3 tsk flingsalt 

Maizena

Gör så här:

Skär upp rabarberna.
Lägg rabarbern i en pajform och häll över ca 1 dl socker.
Blanda smör, vetemjöl, resterande socker (och havregryn) i en bunke. 
Blanda samman till en smulig deg och täck rabarbern. In i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar