tisdag 12 maj 2015

Livet under småbarnsåren del 1676

Springer runt hela morgonen, stressad och svär och letar efter mina strumpbyxor som jag skulle ha på mig och hade tagit fram precis. Hur kan de bara försvinna? Alla dessa svarta hål i mitt liv. Poff väck. I kön på Konsum senare  påminns jag plötsligt generat om var jag gjorde av strumporna.

måndag 11 maj 2015

Hur man piffar till en vab

Japp så var det dags för le vab igen. 2015 har bjudit på fler vab-dagar än vi haft under hela 2007-2014 tillsammans.. och det är bara maj! Det började med de kända orden: "vi är aldrig sjuka.. höhö ta i trä". Sen får jag faktiskt ta och skylla på A som smittas som en riktig expert.

Så hur piffar man då till en vab? Nja sovmorgon till 6 var kanske inte den bästa starten, sen har tröttheten blockerat disk-, tvätt- och städartagen. Halvfabrikat-lunch piffades däremot till med piffet av piffet: ruccolapesto! Urgott!

 
PIFFIG RUCCOLAPESTO 

Ca 30 g solroskärnor (rosta i torr panna)
Ca 30 g parmesan 
Ca 30 g ruccola
0,75 dl olivolja
Lite salt och peppar
Ev lite citronsaft

Mixa samman alles. 

Jag serverade detta till grillade sojafiléer och varm sallad på tomat, Sugersnaps, svarta bönor och aubergine. Funkar som piffet till det mesta.


söndag 10 maj 2015

Slutade och börjar med en paj

Varför inte omstart med en paj. Rabarberpaj med morfarsrabarber. Stannade hos mormor och morfar efter jobbet och snodde några. Stannande och njöt av tystnaden och magnolian en stund och tog sats. Hemma väntade sjuka barn och trött man, så paj till kvällsmat blev succé.

Recept med "hemlig" ingrediens, väl värt att testa.


Ingredienser:
500-800 g rabarber i mindre bitar
150 g smör
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn (hade inga men funka lika fint)
2-3 tsk flingsalt 

Maizena

Gör så här:

Skär upp rabarberna.
Lägg rabarbern i en pajform och häll över ca 1 dl socker.
Blanda smör, vetemjöl, resterande socker (och havregryn) i en bunke. 
Blanda samman till en smulig deg och täck rabarbern. In i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter.